A jelenünket befolyásoló múlt

Városképeink meghatározó elemei azok a régi épületek, amelyek előző stílusok jegyeit hordozzák. Ahhoz, hogy városaink modern ütemben fejlődhessenek, fontos, hogy építészeti öröségünket tisztelettel és szakértelemmel kezeljük – legyen szó akár a műemléképületek helyreállításáról, kiegészítéséről, akár az újak régi városképpel való harmonizálásáról. Ebben az épületszobrászatnak különleges szerepe van.

Megbízásaink során tehát a műemlékvédelem céljaival és elveivel összhangban végezzük az épületek homlokzati, illetve belső díszeinek restaurálását, felújítását.
A régi stílus nem csak saját formavilágot jelent, hanem a maitól sokban különböző anyagokat, technikákat, építészeti és szobrászi megoldásokat is. És mivel minden ránk maradt épület egyedi ötvözete ezeknek, ezért külön figyelmet érdemelnek. Sajátos feledat minden egyes dísz, dombormű, stukkó vagy oszlop megőrzése és kiegészítése is. Az épületek felújítása során sokszor találkozunk kíhívást jelentő feladatokkal – éz ezekhez tapasztalatra, szakértelemre és kreatív megoldásokra van szükség. Ebben segítségünkre van a restaurálás terén szerzett gyakorlatunk mellett a szobrászati végzettség, aminek köszönhetően sok különböző anyag tulajdonságait ismerjük, és van mit bevetnünk akkor is, ha a helyzet különleges kreativitást vagy sajátos megoldásokat igényel.