Trecutul care ne afectează prezentul

Clădirile vechi care poartă trăsăturile stilistice ale unor timpuri trecute sunt adesea elementele cele mai marcante ale peisajului urban. Pentru ca orașele noastre să dezvolte într-o măsură modernă, este foarte important ca să ne tratăm moștenirea arhitecturală cu respect și profesionalism – fie că vorbim de restaurarea sau completarea clădirilor monument, sau de armonizarea construcțiilor noi cu estetica urbanistică de o anumită epocă. Sculptura arhitecturală are un rol central în combaterea acestei probleme.

În restaurarea și conservarea elementelor decorative de pe fațade sau a spațiilor interioare, firma noastră execută lucrări în concordanță cu obiectivele și normele pentru protejarea patrimoniului arhitectural.

Un stil vechi aduce o estetică proprie – dar și materiale, tehnici și metode sculpturale foarte diferite de cele folosite astăzi. Și deoarece fiecare clădire reprezintă o combinație unică a acestor factori, fiecare exemplu merită atentie, considerație și grijă deosebită. De asemenea, conservarea sau reconstituirea fiecărui ornament, basorelief, sau decorațiune arhitectonică poate fi o sarcină foarte specifică. Restaurarea clădirilor oferă multe situații de provocare profesională – și pentru rezolvarea acestora e nevoie de experiență, competență și, de multe ori, de soluții creative. Pe lângă cunoștiințele practice dobândite în domeniul restaurării, ne ajută foarte mult pregătirea artistică (fiind sculptori): cunoaștem proprietățile multor materiale diferite, iar când condițiile cer creativitate, putem concepe soluții formale unice (în cazuri justificate).