• Baghete Decorative

  Baghete Decorative (16)

  Baghetele decorative reprezintă încă un element care completează decorul interior și exterior al caselor de locuit sau al clădirilor instituționale. Baghetele se folosesc pentru mascarea punctului de întâlnire dintre tavan și perete, la antablament, pentru a realiza diverse forme ornamentale ori pentru a împrejmui ferestrele sau oglinzile, creând o ramă cu stil, încadrată perfect în decorul casei. Vă sfătuim să evitați folosirea baghetelor din polistiren, poliuretan sau plastic. Acestea pot imita foarte bine originalul, însă se deteriorează mult mai repede și vă obligă să restaurați lucrarea la un interval de timp scurt după finalizarea acesteia. Recomandăm baghetele decorative realizate din ghips, ipsos, papier mâché sau imitație de marmură. Dacă alegeți materiale la un preț redus, veți avea mult mai mult de investit în întreținerea acestora. Baghetele decorative realizate de specialiștii echipei Acanthus pot fi decorate cu foiță de argint, foiță de aur, vopsite în culoarea maro deschis, în alb sau pot fi realizate cu imitație de aur sau argint, cu foiță șlagmetal. Baghetele pot fi combinate cu alte elemente sau obiecte decorative, spre exemplu colțare, pentru a crea un chenar în jurul oglinzilor, al ferestrelor sau pur și simplu pentru a înfrumuseța pereții sau tavanul încăperilor.
 • CAPITEL

  CAPITEL (4)

 • Coltare

  Coltare (2)

 • Console Decorative

  Console Decorative (6)

  Pentru un design ieșit din tiparele impuse de tendințele care definesc societatea din prezent la nivelul arhitecturii clădirilor instituționale sau a caselor de locuit, vă propunem o variantă mai clasică, mai luxoasă. Iar printre elementele decorative care oferă personalitate clădirii pe care doriți să o restaurați sau să o ornamentați în funcție de gusturile dumneavoastră se află consolele decorative. Consolele decorative constituie un element de design potrivit atât pentru exterior, cât și pentru interior. La începuturi, consolele erau folosite pentru a masca grinzile ale căror capete ieșeau în exteriorul clădirii, pentru a oferi un aspect mai plăcut construcției. La fel ca atunci, în prezent, aceste elemente sunt folosite pentru a oferi impresia de susținere a elementelor care ies în relief la nivelul plafonului, în exterior. Vizual, îi oferă clădirii un aspect clasic, grandios, care, cu siguranță, iese în evidență. În interior, consolele pot fi regândite ca polițe, măsuță sau suport pentru un vas cu flori sau pentru o statuetă. Specialiștii Acanthus vă îndrumă în alegerile dumneavoastră, de aceea, vă sfătuim să evitați consolele decorative din polistiren sau poliuretan. Deși pot oferi o imagine plăcută ochiului, nu rezistă în timp. Materialele de calitate înaltă, durabile, pentru realizarea obiectelor și altor elemente decorative sunt ghipsul, ipsosul, papier mâché sau imitația de marmură.
 • Plafoniere - Rozete

  Plafoniere - Rozete (6)

  Obiectele sculptate în Antichitate erau nelipsite de rozeta gotică, ce reprezintă o floare stilizată, de formă rotundă, apărută prima dată în anul 2500 î. Hr. Frecvent utilizat în arta greacă, acest simbol a rămas moștenire în prezent și se impune încă pe clădiri, obligând restauratorii, prin frumusețea lui, să îi mențină expresivitatea. Ne exprimăm pasiunea pentru artă prin modelarea celor mai frumoase rozete și plafoniere. Toate elementele decorative care compun designul interior și exterior al unei clădiri necesită un echilibru. În primul rând, vă sfătuim să apelați la profesioniști și să optați pentru rozete sau alte elemente ale plafonului care sunt realizate din ghips, ipsos, papier mâché sau imitație de marmură. Pe lângă durabilitate, vă asigură și un aspect vizual mai plăcut, evidențiind gusturile fine și atenția la detalii a proprietarului, dar și înclinația către materiale de calitate. Elementele plafonului și rozetele pot fi decorate cu foiță de aur, de argint, vopsea de culoare maro deschis și cu alb, dar și cu imitație de aur și argint - foiță șlagmetal. Combinația între rozetă și alte profile decorative poate fi realizată în multe moduri, în funcție de mai mulți factori. Fie că este vorba despre o casă de locuit, fie despre o clădire veche ce are nevoie de o lucrare de restaurare, îmbinăm elementele decorative și materialele utilizate (ghips, ipsos, papier mâché sau imitație de marmură) ținând cont de stilul în care este construită aceasta.